Glavni izbornik

Izdvojeni sadržaji

Ljetna arheološka škola

 

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ u suradnji s Gradskim muzejom Drniš, Sveučilištem u Bologni i Odsjekom za arheologiju Sveučilišta u Zadru od 2007. godine organizira ljetnu arheološku školu kao dio Projekta Burnum, s ciljem provođenja arheološko-konzervatorskih istraživanja na području rimskog vojnog logora Burnum.

Prvotna namjera projekta arheološke škole je da se studenti i doktorandi iz Hrvatske i Italije upoznaju s novim tehnikama i metodama istraživanja i konzervacije, dok je cilj zajedničkog istraživanja lokaliteta ubiciranje i iskapanje objekata u sklopu vojnog logora tzv. neinvazivnim metodama istraživanja.

Međunarodna ljetna škola "Seeing Beneath the Soil" (pod pokroviteljstvom Centro Studi per l’Archeologia dell’Adriatico, koji vodi G. Sassatelli) naglasak stavlja na kvalitetu obrazovanja studenata istraživača u cilju njihovog profesionalnog usavršavanja i pripremanja za buduće zaposlenje u arheološkoj struci. Također, prilika je to za širenje osnovnih saznanja o tehnologiji i postupcima istraživanja, da bi se razvio zajednički metodološki jezik između dviju obala Jadrana.